Trainingen

Veel wedstrijdrijders stellen hun eigen trainingsprogramma samen. Als club organiseren we ook gezamenlijke trainingen. Dit zijn vaak rustige trainingen, geschikt voor ieder niveau en perfect voor nieuwe rijders om ervaring op te doen.

De trainingen bij de wedstrijdafdeling lopen gelijk aan het competitie seizoen, van april tot en met september. Als vertrekpunt wordt altijd het clubhuis gebruikt.

De trainingen zijn als volgt:

Volwassenen (18 jaar en ouder)
Maandag 19:00 - 20:30 (voor- en naseizoen 18:30-20:00) Hersteltraining/uitfietsen
Dinsdag 19:00 (voor- en naseizoen 18:30) Duurtraining
Woensdag geen training, meeste renners rijden wedstrijd ZAC in Deventer
Donderdag 19:00 (voor- en naseizoen 18:30) Intensieve training of DAC Doetinchem
Zaterdag 10:00 bij geen wedstrijden D1/D2 training in omgeving Zutphen
Zondag 09:00 bij geen wedstrijden D1/D2 training in omgeving Zutphen

De wegtrainingen vinden alleen plaats in het zomerseizoen, dit houdt in dat de eerste training start na dat de klok is verzet in de zomertijd en eindigt als we de wintertijd in gaan. De eerste 3 weken van de start van de trainingen wordt er een half uur eerder gestart met de training, dit ivm met invallende duisternis. Kijk daarom altijd in de agenda hoe laat er wordt gestart.

De afspraak onder de volwassen rijders, ouder dan 18 jaar, is dat zij zelf de trainingen regelen en afstemmen hoe te rijden, wanneer er weinig rijders zijn is er op dinsdag en donderdag mogelijkheid om aan te sluiten bij de toerafdeling. Jeugdrijders tussen de 14 en 18 mogen alleen met de wedstrijdrijders mee als hier toestemming voor is gegeven door hun trainer.