Parcours

Eigen clubparcours voor veldrijden en mountainbiken

Permanent crossparcours

Verlicht wedstrijdparcours voor veldrijden en mountainbiken

In 2010 is een groep actieve ETP leden op het voormalige voetbalveld van “Zutphania” trainingen gestart voor het veldrijden. In 2011 is destijds met veel vrijwilligers op het ex-voetbalveld een veldcross parcours aangelegd. Omdat onze vereniging groeide en er vooral in de wintermaanden behoefte was om met kunstlicht op het parcours te kunnen trainen is in 2014 met medewerking van de Landmacht  het parcours drastisch aangepakt. Onder de noemer "Operatie 200" hebben de genietroepen uit Wezep geholpen ons huidige parcours aan te leggen. Hierdoor beschikken wij nu over een prachtig MTB en veldcross parcours waar het hele jaar door getraind kan worden. Ook 's avond bij kunstlicht.

Op het parcours zijn verschillende specials aangelegd en kunnen onze mountainbikers en veldcrosssers het hele jaar door trainen. Ook voor niet ETP-leden is het mogelijk om tijdens de vrije training te rijden op ons clubparcours. Gezellig! Voor niet leden wordt hiervoor wel een kleine vergoeding gevraagd.

Naast onze clubtrainingen en open trainingen wordt het parcours ook verhuurd aan derden, waarbij ETP Zutphen de mogelijkheid biedt om fietsclinics te organiseren voor jouw vereniging of bedrijf.

Plattegrond

Ons clubparcours is 2,1 km lang, heeft een hoogte profiel van 50 meter per ronde en kent zes specials:
- Rockgarden
- Dropoff
- Trap
- Crossover
- Wasbord
- Verschillende klimmetjes

ETP Clubparcours

Impressie