Laan naar Eme 95, 7204 LZ Zutphen

Veldrijden

Veldrijden is een echte wintersport die binnen ETP Zutphen door meerdere wedstrijd- en jeugdrijders wordt beoefend in het winterseizoen.

Steeds meer wielrenners pakken in de wintermaanden de veldrijfiets, ook wel cyclocrosser, om zo hun conditie op peil te houden. Veldrijden is zeer goed te combineren met het wielrennen op de weg omdat de geometrie van een veldrijfiets goed aansluit op de geometrie van een racefiets.

Het seizoen begint in september en eindigt eind maart. Dan vinden ook de meeste wedstrijden plaats.

Sinds 2012 is ETP Zutphen in het bezit van een eigen crossparcours naast het clubhuis. Hierdoor hebben wij in de wintermaanden alle gelegenheid deze sport te beoefenen. Naast de ETP-ers zijn ook (veld)rijders uit andere verenigingen in de wintermaanden welkom op ons clubparcours.

Bij het veldrijden is er een seniorengroep en een jeugdgroep. Binnen de seniorengroep wordt er geen onderscheidt gemaakt tussen wedstrijdrijders en toerrijders. De trainingen in de wintermaanden staan open voor alle rijders ouder dan 13 jaar. Er kan zowel worden met een cyclocrosser als met een mountainbike.

Vrije training
Vanaf september t/m maart is op de dinsdagavond van 19:00 uur tot 20:30 uur en op de donderdagavond van 19:00 tot 20:00 uur de mogelijkheid om vrij te trainen op ons parcours. Deze trainingen staan open voor alle leden van ETP Zutphen. Wel hebben we een leeftijdgrens gesteld, vanaf 12 jaar kan de jeugd meetrainen.

Niet leden van ETP Zutphen hebben ook de mogelijkheid om mee te trainen. Hier zijn echter kosten aan verbonden van € 3,15 per avond of € 26,25 voor het gehele seizoen.

Lidmaatschap NTFU en/of KNWU is verplicht i.v.m. verzekering.

Bestellen en betalen gaat via onze webshop.

Er kan dus NIET aan de poort worden betaald.

Voor meer informatie mail je naar de coördinator Veldrijden

Agenda