Veldrijden

Veldrijden is een echte wintersport die binnen ETP Zutphen door meerdere wedstrijd en jeugdrijders wordt behoefend in het winterseizoen.

Steeds meer wielrenners pakken in de wintermaanden de veldrijfiets, ook wel cyclocrosser, om zo hun conditie op peil te houden. Veldrijden is zeer goed te combineren met het wielrennen op de weg omdat de geometrie van een veldrijfiets goed aansluit op de geometrie van een racefiets.

Het seizoen begint in september en eindigt half februari. Dan vinden ook de meeste wedstrijden plaats.

Sinds 2012 is ETP Zutphen in het bezit van een eigen crossparcours naast het clubhuis. Hierdoor hebben wij in de wintermaanden alle gelegenheid deze sport te beoefenen. Naast de ETP-ers zijn ook Veldrijders uit andere verenigingen in de wintermaanden te zien op ons clubparcours.

Bij het Veldrijden is er een senioren groep en een jeugdgroep. Binnen de seniorengroep wordt er geen onderscheidt gemaakt tussen wedstrijdrijders en toerrijders. De trainingen in de wintermaanden staan open voor alle rijders ouder dan 13 jaar. Er kan zowel worden met een cyclocrosser als met een mountainbike.

Voor meer informatie mail je naar coordinator.veldrijden@etp-zutphen.nl

Laatste nieuws