Zaterdag 17 januari was het de beurt van MBC Midden Nederland om, uit een reeks van 6 wedstrijden, op het ‘t Soester Hoogt de Veluwse Wintercompetitie te organiseren. De organisatie, MBC midden Nederland was er weer  in geslaagd om voor alle categorieën een zeer uitdagend technisch parkoers uit te zetten.

Er was sprake van een grote opkomst aan jeugd- en wedstrijdrijders. De dag begon nogal fris, maar met het te voorschijn komen van het winterzonnetje was het toch redelijk toeven rondom het parkoers. D

Het parkoers lag er, gezien het feit dat er veel regen was gevallen de afgelopen periode, uitstekend bij. Om glijpartijen te voorkomen was er bij de start van de jeugd categorieën voldoende zand gestrooid op het asfalt goed berijdbaar te maken. Er werd enthousiast gestreden om de eerste plekken en de spanning zat er dan ook goed in.

ETP Zutphen was naar Soest afgereisd met 10 rijders welke mooie resultaten hebben behaald.

Uitslagen Veluwse Wintercompetitie MTB Soest ETP-ers

Cat 1 8e Lieke Vos
Cat 2 2e Annemoon Van Dienst, 10e Sjoerd Landman, 11e Eva van Jaarsveld
Cat 3 1e Joost van Jaarsveld, 3e Niels Hietbrink, 10e Arvin Bloem
Cat 4 11e Joren Bloem , 14e Olav Wallinga
Cat 5 11e Erik Wallinga

Tussenstand in het algemeen klassement na vijf wedstrijden:

Cat 1 8e Lieke Vos, Stan Bossenbroek 22e

Cat 2 Annemoon van dienst 2e, Sjoerd Landman 6e, Eva van Jaarsveld 16e

cat 3 Joost van Jaarsveld 1e, Niels Hietbrink 2e, Arvin Bloem 18e

cat 4 Olav Wallinga 4e, Joren Bloem 25e

Cat 5 Erik Wallinga 6e, Ralf Vos 70e, Hein v Jaarsveld 72e, Andre v Dienst 77e, Hans Hietbrink 79e