Laan naar Eme 95, 7204 LZ Zutphen

Gravelritten op GPS

Alle gravelritten zijn te bekijken op RideWithGPS (RWGPS). Vooral voor gebruikers van Wahoo navigatiesystemen is RWGPS een erg handig hulpmiddel. Maar ook andere merken kunnen hiervan gebruikmaken. Kijk bij FAQ voor de meest gestelde vragen.

Bij elke gravelrit staat een link om een GPX-bestand (GPS-Exchange) te downloaden. Dit bestand kun je inladen in de meeste GPS navigatiesystemen. Als je een ander formaat wilt gebruiken (bv TCX), dan kan dat via RWGPS. Selecteer de link om de route te bekijken en kies daarna de optie voor een download.

Als je op de download link klikt zou je wellicht verwachten dat je een scherm krijgt te zien, welke je vraagt waar je het bestand wilt opslaan. Dit werkt op deze manier voor recentere versies van Google Chrome en Firefox, maar bij andere browsers zal dit niet altijd het geval zijn: deze browsers zullen proberen de inhoud van het bestand in je browser te tonen. Dit komt doordat een GPX bestand op XML gebaseerd is, waardoor deze browsers het bestand tonen als een XML bestand.

Indien je op de link geklikt hebt en je krijgt geen dialoog scherm te zien maar de inhoud van het bestand, dan kun je proberen dit op te slaan. Ga in de menubalk van je browser naar het geopende bestand en selecteer Opslaan als… / Save as… Zorg er wel voor dat de bestandsnaam eindigt op .gpx.

Voor gebruikers van de Wahoo ELEMNT is er een beschrijving beschikbaar waarin wordt uitgelegd hoe men eenvoudig en snel een clubrit op de ELEMNT kan krijgen. Klik hier voor de instructies.

GravelritDownload
Bathem 48GPX
Bathem 56GPX
Epse 44GPX
Loenermark 49GPX
Posbank 36GPX
Loenermark 55GPX
Ruurlo 49GPX
Ruurlo 51GPX
Varssel 52GPX
Wildenborg 48GPX
Wildenborg 54GPX

Veelgestelde vragen

Moet ik een Wahoo hebben?

Nee. Het GPX-formaat werkt op (bijna) alle GPS-apparaten. Wel is de combi RWGPS/Wahoo beter op elkaar afgestemd.

Moet ik een RWGPS-account hebben?

Nee, je hoeft geen lid te zijn van RWGPS!
Met een gratis account heb je wel meer mogelijkheden, zeker i.c.m. een Wahoo. Tevens kun je met een account makkelijk routes maken en op je GPS zetten.

GPX bestand opslaan lukt niet?

Dit komt doordat  GPX op XML gebaseerd is, waardoor sommige browsers het bestand tonen als een XML-bestand. Probeer het bestand dan op te slaan. Ga in de menubalk van je browser naar het geopende bestand en selecteer “Opslaan als…” / “Save as…”
Zorg er wel voor dat de bestandsnaam eindigt op .gpx.

Wat moet ik doen met het GPX-bestand?

Het opgeslagen GPX-bestand moet worden overgezet naar de GPS. De manier waarop dit moet is per merk verschillend. In de handleiding is dit meestal wel te vinden. Anders weet Google wel raad.