Laan naar Eme 95, 7204 LZ Zutphen

Gravelritten op GPS

Bij elke gravelrit staat een link naar een site om een GPX-bestand (GPS-Exchange) te downloaden. De site waar je heen gestuurd wordt is van Garmin Connect. Let op: dit betekent niet dat je een Garmin nodig hebt om de bestanden te gebruiken. Deze bestanden kun je inladen in de meeste GPS navigatiesystemen en alle smartphones. Klik op de drie puntjes onder de beschrijving van de route, en kies voor de optie GPX.

Als je op de download link klikt zou je wellicht verwachten dat je een scherm krijgt te zien, welke je vraagt waar je het bestand wilt opslaan. Dit werkt op deze manier voor recentere versies van Google Chrome en Firefox, maar bij andere browsers zal dit niet altijd het geval zijn: deze browsers zullen proberen de inhoud van het bestand in je browser te tonen. Dit komt doordat een GPX bestand op XML gebaseerd is, waardoor deze browsers het bestand tonen als een XML bestand.

Indien je op download geklikt hebt en je krijgt geen dialoog scherm te zien maar de inhoud van het bestand, dan kun je proberen dit op te slaan. Ga in de menubalk van je browser naar het geopende bestand en selecteer Opslaan als… / Save as… Zorg er wel voor dat de bestandsnaam eindigt op .gpx.

GravelritDownload
Wildenborg-48Naar Garmin Connect
Wildenborg-54Naar Garmin Connect
Bathmen-56Naar Garmin Connect
Bathmen-48Naar Garmin Connect
Loenermark-55Naar Garmin Connect
Loenermark-49Naar Garmin Connect
Ruurlo-51Naar Garmin Connect
Ruurlo-49Naar Garmin Connect
Varssel-52Naar Garmin Connect
Epse-44Naar Garmin Connect
Vorden-52Naar Garmin Connect

Veelgestelde vragen

GPX bestand opslaan lukt niet?

Dit komt doordat  GPX op XML gebaseerd is, waardoor sommige browsers het bestand tonen als een XML-bestand. Probeer het bestand dan op te slaan. Ga in de menubalk van je browser naar het geopende bestand en selecteer “Opslaan als…” / “Save as…”
Zorg er wel voor dat de bestandsnaam eindigt op .gpx.

Wat moet ik doen met het GPX-bestand?

Het opgeslagen GPX-bestand moet worden overgezet naar de GPS. De manier waarop dit moet is per merk verschillend. In de handleiding is dit meestal wel te vinden. Anders weet Google wel raad.