Laan naar Eme 95, 7204 LZ Zutphen

Mountainbiken

Mountainbiken is een populaire discipline binnen onze wielersportvereniging. Mountainbiken bij ETP Zutphen is mogelijk voor zowel jeugd als volwassenen. Er wordt afzonderlijk, maar ook gezamenlijk getraind, er worden gezellige (toer)tochten gereden voor de fanatiekelingen is het mogelijk om ook wedstrijden te fietsen. Ervaren, gediplomeerde trainers verzorgen trainingen die gericht zijn op techniek, conditie en prestatieverbetering.

Mountainbiken voor jeugd
Voor jeugdleden (vanaf 8 jaar) is het leuk, laagdrempelig en nuttig om de fietssport te beginnen met het mountainbiken. Fietsbeheersing en techniek zijn vaardigheden die bij het mountainbiken extra aandacht krijgen. Deze vaardigheden komen erg goed van pas als men in de toekomst wilt overstappen naar het wegwielrennen. Oudere jeugdleden kunnen in de wintermaanden ook aansluiten bij de veldrijtrainingen.

Er wordt het gehele jaar door getraind op de woensdagavond en zaterdagochtend.
Lees meer over mountainbiken voor jeugd.

Mountainbiken voor volwassenen
Ook voor volwassenen is mountainbiken een uitdagende, avontuurlijke vorm van fietsen. Volwassenen kunnen meedoen aan techniektrainingen of trainingsritten, we rijden gezamenlijk mooie toertochten en als je dat wilt is het mogelijk om in competitieverband te fietsen.

Er zijn drie trainingsmomenten in de week. De toertochten vinden meestal op zondag plaats. In de wintermaanden is het voor volwassenen mogelijk om aan te sluiten bij de veldrijtrainingen op ons parcours bij het clubhuis.
Lees meer over mountainbiken voor volwassenen.

Wil je meer weten?
Wil je meer weten over mountainbiken bij ETP of wil je gewoon een keertje meefietsen?
Neem dan contact op met de MTB co├Ârdinator.

Agenda