Laan naar Eme 95, 7204 LZ Zutphen

Toerfietsen

Wielersportvereniging ETP Zutphen heeft een grote toerafdeling, ruim 200 toerrijders rijden elke week gezamenlijk door de omgeving van Zutphen. Wat is dat nu precies, toeren? Eigenlijk is het eenvoudig: gewoon lekker een stuk fietsen zonder competitie. We rijden in veel verschillende groepen, je bent niets verplicht en kiest per rit de groep die bij je past op die dag. De ene keer snel fietsen, de andere keer meer om gezellig te kletsen… geen probleem bij ETP.

Elke week wordt er in het seizoen op drie momenten per week gezamenlijke clubritten verreden. Doordat de groepen zijn onderverdeeld in verschillende snelheidsniveaus kan iedereen in zijn of haar groep in een sportief tempo door de omgeving van Zutphen fietsen. De afstanden bedragen dan 60 tot 80 kilometer.

Daarnaast worden door de toerafdeling ook gezamenlijk mooie toertochten met afstanden van zo’n 70 tot soms wel 200 km gereden. Bekende namen van Toertochten zijn de Amstel Goldrace of Joop Zoetemelk classic of de Marmotte.

Ook worden in het seizoen door de toerafdeling evenementen georganiseerd, zoals de driedaagse, snerttocht en boerenkooltocht.

Maar het mooiste is misschien nog wel het ontdekken van mooie plekjes in de omgeving van Zutphen en de Veluwe. Waarbij het met gelijk gestemde fietsen veel leuker is dan alleen. Dus sluit je eens aan en laat je verrassen wat het fietsen bij ETP je kan bieden.

Agenda