Zoals je wellicht al via (social) media vernomen hebt, start Marco Polo Cycling in 2016 een team speciaal voor vluchtelingen.

De missie van ons Continental Team was eerder om wielrenners uit ‘niet-traditionele wielerlanden’ vooruit te helpen richting het hoogste niveau in het wielrennen. In tien jaar gebruikten zo’n 20 renners ons team als opstapje naar een fulltime profcontract. Maarten Tjallingii was daarvan een van de eersten. Lees ook zijn oproep hieronder.

De richting van het vluchtelingenteam is hetzelfde: getalenteerde en gepassioneerde wielrenners een kans bieden hun talent te ontwikkelen. Een kans die zij anders niet zouden hebben.

We hebben inmiddels Abel, Nahom, Firas en Wedeb leren kennen als enorm gemotiveerde wielrenners, die goed kunnen koersen, maar de aansluiting op allerlei andere vlakken nog totaal missen. Zij kennen heel weinig Nederlanders, spreken nog geen Nederlands, hebben geen vervoer, etc. Het is de bedoeling dat het team volgend jaar uit een tiental renners zal bestaan. Ook in de begeleiding denken we vluchtelingen op te kunnen nemen en ook hen zo verder te helpen en te integreren.

ridersPdal_editedWe hebben enorm veel steunbetuigingen gehad, de afgelopen weken. Daarom hebben we besloten een Crowdfunding actie te starten. De actie moet ons in staat stellen het vervoersprobleem op te lossen. We moeten straks naar wedstrijden in heel Nederland en daarbuiten. Daarvoor zijn auto’s nodig en zal brandstof gebruikt worden. Met jouw ondersteuning maak je het dus mogelijk om een wedstrijdprogramma te kunnen draaien, dat deze renners perspectief biedt.
Wij zijn er ondertussen stiekem van overtuigd dat ook uit deze groep straks een of meer renners prof zullen worden.

Help ons om de droom van deze jongens, die hun droom eigenlijk hadden opgegeven met hun vlucht, alsnog werkelijkheid te laten worden!

Ga naar https://wijzijnsport.nl/campagnes/marco-polo-cycling/vluchtelingen-wielerteam/ en doneer!

Oh ja, je kunt het team nóg verder helpen door ook jouw contacten aan te schrijven. Stuur simpelweg deze mail door (liefst nadat je zelf gedoneerd hebt – goed voorbeeld doet goed volgen!) en spoor hen aan om ook te doneren.

Bij voorbaat onze grote dank voor je aandacht en hopelijk ook concrete bijdrage!!!
Lees hieronder de overtuigende quote van Maarten Tjallingii.

Vriendelijke groet,

Marco Polo Cycling Refugee Team

 

Voormalig Marco Polo Cycling renner Maarten Tjallingii: “Het Marco Polo Cycling Team bood mij lang geleden de kans om de stap vanuit het mountainbiken naar het wegwielrennen te maken en prof te worden. Je zou dat ook als een vlucht naar de weg kunnen zien natuurlijk ;-). Omdat ik daarnaast ook erg begaan ben met het lot van de vluchtelingen mede doordat ik 10 jaar in Mozambique heb gewoond, heb ik spontaan aangeboden om ambassadeur te zijn van dit project. Zoals ik mijn kans kreeg verdienen deze talenten het om te laten zien hoe goed zij zijn in de wielerkoersen. Elke gedoneerde euro kan de euro zijn die leidt naar de beslissende koers om prof te worden. MPC bied deze renners de optimale kansen, uw donatie maakt de weg vrij voor een toekomst in de wielersport en deze renners gaan hun talenten laten zien. Doneer nu!”