Vandaag is André van Dienst geslaagd voor de KNWU opleiding wielertrainer 3. Van harte gefeliciteerd!

Wie is de wielertrainer 3?
De wielertrainer 3 is werkzaam in verenigingsverband en richt zich op sporters die zich voorbereiden en presteren op wedstrijdniveau. De sporters kunnen uitkomen in alle categorieën en disciplines.

Wat doet de wielertrainer 3?

De wielertrainer 3 staat voor de uitdaging om doelen op korte en lange termijn (= jaarplan) te realiseren. De belangrijkste uitgangspunten daarbij zijn de wensen en (on)mogelijkheden van de sporters in relatie tot de verenigingsdoelen. De wielertrainer 3 leert de sporters technische vaardigheden aan, werkt gericht aan conditionele verbetering en stelt daartoe zelf een trainingsprogramma op.

Tijdens wedstrijden coacht de wielertrainer 3 de sporters en begeleidt hen bij het omgaan met wedstrijdspanning en –tactiek. Tevens is hij/zij actief betrokken bij het organiseren van wervende en behoudende activiteiten en stuurt in de eigen vereniging wielertrainers 2 aan. De wielertrainer 3 werkt in opdracht van het bestuur van de vereniging en legt daaraan of aan een daartoe gedelegeerde commissie of functionaris verantwoording af.

Video