Lid worden

Twee soorten lidmaatschap

Er zijn verschillende manieren waarop je lid kunt zijn van Wielersportvereniging ETP Zutphen. Dit heeft te maken met de manier waarop de wielersport landelijk is georganiseerd. De landelijke organisatie van de wielersport maakt onderscheid tussen toerrijden en wedstrijdrijden. Voor beide vormen van wielersport bestaan twee afzonderlijke koepelorganisaties, respectievelijk NTFU voor de toerfietsers en KNWU voor de wedstrijdrijders. De keuze voor een lidmaatschap bij ETP Zutphen is van deze tweedeling afgeleid.

Afwegen op basis van leeftijd en motivatie

Als je wilt afwegen welk lidmaatschap het beste bij je past, gelden er twee criteria, te weten; leeftijd en motivatie. Als je, ongeacht je leeftijd, van plan bent om wedstrijden te gaan rijden, dan kies je voor het lidmaatschap van de KNWU. Als je ouder bent dan 16 jaar geen wedstrijdambities hebt, maar voor ontspanning, gezelschap en conditie wilt rijden dan kies je voor het lidmaatschap van de NTFU.

Voor de jeugd krijgt de wielersport meer betekenis, wanneer het wedstrijdelement wordt toegevoegd. Lol en ambitie liggen daarbij dicht bij elkaar. Voor senioren kan het ertoe doen om een uitgesproken keuze te maken voor wedstrijd- of toerfietsen. In bepaalde gevallen kan een dubbel lidmaatschap zinvol zijn, zie hiervoor NTFU/KNWU. Voor nadere uitleg kun je terecht bij het bestuur of de ledenadministratie. Binnen onze vereniging streven we ernaar om de verschillende soorten lidmaatschappen elkaar onderling te laten versterken, deze kunnen dan voor iedere fase in een wielersportloopbaan interessant zijn.

Het lidmaatschap van de Wielersportvereniging ETP Zutphen is verplicht. Je dient minimaal lid te zijn van 1 van de wielerbonden. Je mag natuurlijk ook lid zijn van beide wielerbonden.

De minimum leeftijd om lid te worden van onze vereniging is 8 jaar.

Contributie

Tarieven lidmaatschap Wielersportvereniging ETP Zutphen seizoen 2018
Inschrijven t/m 31 augustus 2018 € 45,- lidmaatschap Wielersportvereniging ETP Zutphen seizoen 2018
Inschrijven na 1 september 2018 €60,-, lidmaatschap Wielersportvereniging ETP Zutphen voor restant seizoen 2018 en geheel seizoen 2019.

Tarieven NTFU seizoen 2018
Inschrijven t/m 31 augustus 2018 € 35,- NTFU lidmaatschap seizoen 2018
Inschrijven na 1 september 2018 €52,50 NTFU lidmaatschap voor restant seizoen 2018 en geheel seizoen 2019
Een basispakket kleding (shirt, jack, korte broek, beenstukken) kost € 75,00.

Tarieven KNWU seizoen 2018
Inschrijven t/m 31 augustus 2018 € 11,50 basislidmaatschap KNWU seizoen 2018
Inschrijven na 1 september 2018 €23,- basislidmaatschap KNWU voor restant seizoen 2018 en geheel seizoen 2019
Een basispakket kleding (shirt, jack, korte broek, beenstukken) kost € 75,00.

Aanmelden als lid?

Je kunt je online aanmelden via onze website. Wij nemen dan z.s..m. contact met je op om je inschrijving te bevestigen.