De culturele traditie van het carbidschieten bij de Wielersportvereniging ETP Zutphen, gaat zich dit jaar herhalen. Wegens het succes van de oudejaarsdagen in 2013, 2014, 2015, 2016 en 2017 is opnieuw een spektakel te verwachten aan de Laan naar Eme 95 in Zutphen op
31-12-2018 van 13.00 tot 17.00 uur.

img_0942

Er wordt gezorgd voor o.a:

 • een muzikale omlijsting
 • 25 melkbussen
 • Een bal voor 2 euro (wordt je eigendom na het afschieten)
 • Koek en zopie
 • Oordoppen
 • SpringkussenOp het afgesloten terrein wordt met 25 melkbussen het oude jaar uitgeknald door professionals die de melkbussen bedienen. De jeugd van 8 tot 12 jaar kan een bal kopen voor twee euro.
  Deze wordt voorzien van een nummer en eventueel de naam van de nieuwe eigenaar. Na het afschieten van zijn eigen bal kan hij worden opgehaald en hem behouden. De organisatie beschikt over genoeg ballen. Daarnaast kan de jeugd ook zijn eigen bal wegknallen. Hiervoor zijn speciale melkbussen gemaakt waar door middel van een trekkoord het carbid ontstoken wordt.
  Tevens is er een springkussen voor de jeugd.
  De organisatie weet zich gesteund door het verstrekken van oorbeschermers.
  Als de weergoden opnieuw meedenken een geweldig evenement voor alle inwoners van Zutphen. Rondom het feestterrein staan kramen en tenten waar glühwein, andere drankjes en broodjes beenham verkrijgbaar zijn. Een omroepinstallatie met achtergrond muziek zorgt voor de nodige begeleiding. Voor de toiletten kan men gebruik maken van de kantine van de vereniging