Afgelopen zaterdag werden in Zutphen weer twee wedstrijden gereden in de Salland IJssel streek Competitie. Een jaarlijkse terugkomende reeks wedstrijden welke door verschillende wielerverenigingen wordt georganiseerd.

SJIC 2014

Ondanks dat er een flinke wind stond op zowel zaterdag als zondag en het zonnetje er nauwelijks doorheen kwam, stonden er zaterdag 73 renners en zondag 84 renners aan de start.

ETP was met flink wat renners aanwezig en lieten zich goed van voren zien. Zaterdag waren er meerdere uitlooppogingen van renners. Vooral Yannick en Rudi waren hierin heel actief. Helaas moest Yannick met een lekke band halverwege de wedstrijd verlaten. Rudi werd op zaterdag uiteindelijk derde bij de B groep en Ferdy werd 7de.

Zondag was weer het zelfde beeld. Veel renners probeerden weer een uitlooppoging te forceren, wat halverwege de wedstrijd lukte voor een grote groep renners. In deze groep onder anderen Yannick, Wessel, John en Rudi. Zij wisten met de andere koplopers het peloton op een ronde te zetten. Yannick finishte hierdoor bij de B groep als eerste en Rudi werd derde. Ook Erik de Greef was erg actief. Hij werd uiteindelijk vijfde en Harm-jan werd achtste. Bij de A-groep finishte Daan vd Eschert als derde gevolgd door John Zennipman. Wessel werd zesde en Mart Somsen eindigde op de achtste plaats.

Bij de dames werd Alma Koelmeijer, net als de zaterdag, eerste en wist Joren bij de C groep als eerste te finishen. Melvin Schiphorst, die dit jaar voor het eerst met wedstrijden mee doet eindigde op een keurigé tweede plek bij de C-groep.

ETP Zutphen kan weer terug kijken op een succesvol SIJC weekend. As weekend het laatste SIJC weekend met de finale op zondag in Doetinchem.

De volledige uitslag staat online bij de SIJC