Zondagochtend half zes, de wekker, even later een bakkie koffie, de slaap weg drinken op reis naar Dord.

De tijd vliegt met koffie en een diepzinnig gesprek over het veldrijden, what else.
Half negen aangekomen, de koffie is op, het zonnetje ook. Het zou een zomercross worden, dat was duidelijk.
De rest, lol hebben en crossen. Voor Maikel zijn eerste cross op Nationaal niveau tussen de amateurs, voor Roel de eerste cross als master.
Na een paar ronden verkennen evalueren, yep, een warme en stoffige rappe cross. Maikel mocht als eerste aantreden, echter wel als één van de laatsten opgeroepen voor de start.
Met 72 amateurs stort iedereen zich op de klim direct na de start waarna een paar lussen over het gras volgen om vervolgens na dit “slagveld” het parcours verder te volgen. Les één die Maikel hier kreeg is, niet altijd een gentleman zijn.
Van de schrik bekomen draait Maikel mooi mee in het veld tussen de amateurs en deelt zelfs nog een schouderduw uit. Steady koerst hij tevreden op een plek 47 richting de meet.
Als groentje tussen de 80 Masters en niet wetend wat hem te wachten stond in deze categorie was het lot voor Roel eveneens achteraan aansluiten voor de start. Wat hij wel wist gewoon volle bak op omslagpunt 40 minuten koersen, goede lijnen rijden en bij de start geen gentleman zijn om vervolgens te kijken waar hij staat. Na een rommelige startprocedure de klim en het veld al wat plekken opgeschoven het parcours op. De lijnen goed gereden en de koers goed druk gehouden, wat resulteerde in een inhaalrace naar voren. Tevreden over de eerste master koers komt Roel als 17e over de meet.

img-20160925-wa0001_1 image

 

 

 

 

 

 

 

Waar de dag begon met een warm bakkie koffie was er nu het koude blikje cola en twee voldane koppies.

Naast Maikel en Roel kwamen Ian de Greef en Yannick Vrielink nog op het strijdtoneel. Hieronder de uitslagen:

Yannick Vrielink, Elite/Beloften (ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies CT): 16e
Ian de Greef, Nieuwelingen: 37e
Maikel Willemsen, Amateurs: 47e
Roel Siebelink, Masters: 17e